Terug

Dirigenten

Wij stellen onze dirigenten graag aan u voor:

Silva Soepboer

Hallo, mijn naam is Silva Soepboer. Na de middelbare school in Drachten, waar ik in 1985 geboren ben, ben ik klassiek trompet en HaFaBra-directie gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Vanaf dat moment heb ik langzamerhand van mijn hobby mijn werk gemaakt: naast het dirigeren van harmonieën, fanfares en brassbands ben ik actief als freelance trompettist, geef ik les aan koperblazers, werk ik met Play-In orkesten, verzorg ik AMV-cursussen, leid ik een kinderkoor en organiseer ik projecten op het gebied van muziek. Ik verdiep me graag in veel verschillende instrumenten en zie het als een uitdaging om uiteenlopende disciplines met elkaar te combineren.


Mijn link met De Bazuin
Sinds januari 2013 ben ik dirigent van het A-orkest van De Bazuin: een jonge, enthousiaste en ambitieuze vereniging. Iets wat goed bij mij past!
Samen met een energiek bestuur geef ik met veel plezier invulling aan een vernieuwend beleid. Met een project als 'Concert tegen pesten', waar de Zwolse jeugd in grote getale bij betrokken wordt, is de slogan 'de jeugd heeft de toekomst!' zeker van toepassing op deze vereniging. Bovendien geven de gezellige repetities en een orkest met een prima werkbare bezetting mij de energie om er iets moois van te maken!! 

www.silvasoepboer.nl


Wendy Biljard

Wendy Biljard werd in 1977 geboren in Zwolle en groeide op als klarinettiste bij onze vereniging. Eerst blokfluit bij 'Ome Piet' en vervolgens klarinet bij diverse docenten. Na haar VWO examen studeerde zij aan het conservatorium te Zwolle met oa Alex Schillings als docent. Op dit moment is Wendy dirigente van popkoor Interval uit Wijhe en sinds 1 september 2014 Stedelijke Harmonie te Harderwijk. 

Het klaarstomen van beginnende muzikanten voor het A orkest, het plezier en het samen spelen op diverse niveaus, maakt het dirigeren van het B orkest elke week weer een feestje!