Terug

HaFaBra D-examen Linda Koops

Uitgegeven: 09-06-2016 / Gewijzigd: 09-06-2016

29 Juni is het zover, dan zal ik mijn HaFaBra D examen concert gaan geven.

Ik speel nu 6 jaar Alt saxofoon. De eerste 4 jaar heb ik les gehad bij Chr. Muziekvereniging Excelsior Oostendorp, de vereniging waar ik nog steeds lid van ben. De laatste 2 jaar heb ik les van Linda Arnoldus.

Sinds 3 jaar speel ik bij Chr. Harmonie orkest de Bazuin, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Naast deze 2 orkesten speel ik ook nog bij het Gelders Fanfare Orkest (GFO).

Veel uren van mijn vrije tijd worden besteed aan het muziek maken, en dit vind ik heerlijk. In mijn dagelijks leven werk ik full time als verpleegkundige in het ziekenhuis Isala te Zwolle.

Voor mijn HaFaBra D diploma heb ik het theorie examen en het interne praktijk examen al afgerond, evenals mijn scriptie.

Op een aantal punten moet ik nog worden beoordeeld, zoals samenspel en uit het hoofd spelen.

Ik er voor gekozen om zelf concert te organiseren, in ons eigen gebouw, wat een vertrouwde omgeving is. Naast de Bazuin zal ook mijn docente haar medewerking verlenen evenals Lisa van Huizen met wie ik samen bij het Gelders Fanfare Orkest speel.

Het concert zal bestaan uit verschillende soorten onderdelen;

Het Improvisation 1 van Ryo Noda, dit is een stuk waarbij er verschillende soorten technieken te horen zijn van een saxofoon.

Daarna zal Fantaisie volgen, het grote werk, van Jules Demersseman. Dit stuk is waanzinnig om de spelen, ik heb dan ook super veel zin om dit werk uit te voeren.

Verder zullen er nog 2 duetten te horen zijn en nog een toegift. De Bazuin zal ook nog 2 werken laten horen.

Het is al over 3 weekjes, en ik heb er ontzettend veel zin in!!

groetjes en tot 29 juni, Linda