Je bent nu hier: Home / Orkesten / opleidingsorkest

“Leren samenspelen in een veilige omgeving”


In het B-orkest is alles gericht op het samen leren spelen als je nog maar net bent gestart met het bespelen van je instrument. Het opleidingsorkest is dé plek waar je mag groeien, dit geldt voor jong en oud!

Als een leerling het al wat beter kan, wordt hij of zij uitgedaagd door bijvoorbeeld een solo te spelen in het orkest. Ook spelen er een aantal leden van het concertorkest mee, hierdoor klinkt het direct leuk en heb je steun aan muzikanten die al wat langer spelen. Wanneer je als beginneling meespeelt, geeft dit vertrouwen en een boost in je spel.

Bazuin Zwolle PB140314

“We houden van vrolijke muziek”

Het B-orkest houdt van vrolijke muziek! We spelen herkenbare muziek zoals Beat it van Michael Jackson, Monsters van Thomas Doss, Multicolor van Son Mieux en Europapa van Joost Klein. In het orkest zitten verschillende instrumenten, zoals fluiten, klarinetten, hobo, fagot, bariton sax, altsaxen, slagwerk (drumstel), trombone en trompetten.

We treden ongeveer drie keer per jaar op, soms in combinatie met het concertorkest, maar ook zelf op leuke plekken. Bijvoorbeeld met kerst bij de Tuinland of Hornbach en in de zomer buiten. We hebben al twee keer meegedaan met het muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog. Dit betekent een weekend op kamp met elkaar, keten en musiceren met vriendjes en vriendinnetjes van de muziek en natuurlijk tot in de late uurtjes lol trappen!

Bazuin Zwolle Wendy en Benthe

“Je bent van harte welkom”

Bij De Bazuin Zwolle vinden we het fantastisch om jonge kinderen bij muziek te betrekken. Naast het plezier en de ontspanning die muziek brengt, leert het je ook beter nadenken, door te zetten als iets moeilijk is en stimuleert het de creatieve expressie. Dat is allemaal belangrijk voor kinderen om zich te ontwikkelen en zich goed te voelen.

Bij ons B-orkest, het opleidingsorkest, is iedereen welkom om samen te leren spelen, ongeacht je leeftijd of ervaring. Kom erbij en laat je spel groeien terwijl je deel uitmaakt van ons bruisende orkest! Heb je interesse om muzieklessen te volgen, wil je gelijk aan de slag met een instrument of spelen in het orkest? Stuur een berichtje naar debazuinzwolle@gmail.com en ontdek hoe ook jij deel kunt uitmaken van ons muzikale avontuur!

Praktische info:

Repetitie:          Woensdagavond van 18:30 – 19:30 uur

Locatie:             Jupiterstraat 8A

Instapniveau:   Geen, i.o.m. dirigente

Aanmelden:      debazuinzwolle@gmail.com