Je bent nu hier: Home / Orkesten / opleidingsorkest

“Leren samenspelen in een veilige omgeving”


In het opleidingsorkest is alles gericht op het samen leren spelen als je nog maar net bent gestart met het bespelen van je instrument. Het opleidingsorkest is dé plek waar je mag groeien, dit geldt voor jong en oud!

Als een leerling het dan al wat beter kan, wordt hij of zij uitgedaagd door bijvoorbeeld een solo te spelen in het orkest. Het opleidingsorkest wordt geholpen door leden van het concertorkest, hierdoor klinkt het direct leuk en heb je steun aan muzikanten die al wat langer spelen. Wanneer je als beginneling meespeelt, geeft dit vertrouwen en een boost in je spel.

Bazuin Zwolle PB140314

“We houden van vrolijke muziek”

Het opleidingsorkest houdt van vrolijke muziek! We spelen herkenbare muziek zoals “Beat it” van Michael Jackson, “Monsters” van Thomas Doss en “Leef” van André Hazes Jr. Net zoals in het concertorkest spelen we hier ook (de vereenvoudigde versie van) “de Schilderijententoonstelling” en natuurlijk is er ook ruimte voor een marsje, zoals “March for an Unsung Superhero” van Peter Martin. In het opleidingsorkest zitten op dit moment drie fluitisten, één hobo, fagot, bariton sax, een drummer en twee trompetten. We treden we ongeveer drie keer per jaar op meestal in combinatie met het concertorkest. We hebben al twee keer meegedaan met het muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog. Dit betekent een weekend op kamp met elkaar, keten en musiceren met vriendjes en vriendinnetjes van de muziek en natuurlijk tot in de late uurtjes lol trappen!

Bazuin Zwolle Wendy en Benthe

“Een te gekke, toffe dirigente”

Onze dirigente maakt er een feestje van op de woensdagavond. “Ze is heel enthousiast en dan merk je al snel dat ze het heel leuk vindt dat je zo je best doet”, zegt één van de jeugdleden. Het geduld van Wendy en haar doorzettingsvermogen werken heel motiverend. Soms zakt je de moed in de schoenen bij dat loopje of stukje waar je maar niet uit komt. Je riet piept, te laat ingezet of een valse noot… De dirigente laat zich er niet door uit het veld slaan en sleept je er gewoon doorheen! Dat is fijn als je net begint met muziek maken en wilt leren.

In het opleidingsorkest streven we naar een niveau waar iedereen kan instromen. Afhankelijk van je eigen wens word je opgeleid om door te kunnen stromen naar het concertorkest.

“Een instrument een tijdje huren ...”

Omdat je niet altijd meteen zeker weet of een instrument bij je past, is het soms mogelijk om bij ons een instrument te huren. Een instrument aanschaffen is nl. best duur en zeker kinderen willen nog wel eens van instrument veranderen.
Wij hebben niet alle instrumenten voorraad maar in overleg is er veel mogelijk. 
Neem gerust contact op over de mogelijkheden: debazuinzwolle@gmail.com

Praktische info:

Repetitie:          Woensdagavond van 18:30 – 19:30 uur

Locatie:             Jupiterstraat 8A

Instapniveau:   Geen, i.o.m. dirigente

Aanmelden:      debazuinzwolle@gmail.com