Je bent nu hier: Home / Dirigenten / Silva Tichelaar - Soepboer

Bazuin Zwolle Silva rond

Silva Soepboer

“Op de bok voel ik me vrij om samen met mijn muzikanten de mooiste muziek te maken”

Als ik aan het dirigeren ben dan ga ik er helemaal voor, ik geef mezelf voor de volle 100% en dat verwacht ik ook van mijn muzikanten. Ik probeer te dirigeren met passie & emotie. Het inkleuren van de muziek, de emotie opzoeken, maar ook de grenzen van ieders muzikaliteit, er ontstaat dan iets magisch tussen mij en de Bazuin. Als dat met elkaar lukt, ben ik echt supertrots!

“Die warme klank van de Bazuin… Ik word er echt door geraakt”

Ik verheug me altijd op de woensdagavond bij de Bazuin. De warme klank, de gezelligheid, de mensen, ik voel me er thuis. Er is ruimte voor gezelligheid en tegelijkertijd hebben ze veel ambitie en dat past bij mij! Met elkaar verstaan we de taal die muziek heet, iedereen spreekt en begrijpt deze taal en dat zorgt voor verbinding. We spelen vanuit het hart en van daaruit ontstaan de mooiste dingen.

De afgelopen jaren hebben we met elkaar keihard gewerkt om het niveau omhoog te schroeven en dat is gelukt. Iedere keer verbaas ik me weer wat er allemaal nog meer uit de Bazuin te halen valt.

“We doen het samen”

Samen met alle leden en het bestuur werk ik eraan om het maximale uit deze prachtige harmonie te halen. We hebben meerdere workshops per jaar, zoals een studieweekend, sectierepetities en af en toe begeleid ik iemand individueel om nog net dat beetje extra eruit te halen. De secties zijn onderling ook actief, ze oefenen samen en gaan er helemaal voor. Samen met het bestuur bepaal ik de muzikale koers voor de komende jaren en probeer ik het orkest te blijven uitdagen. We werken vanuit wederzijds begrip en respect met elkaar. 

Bazuin Zwolle P1130636

Silva heeft gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze heeft daar zowel klassiek trompet als Directie HaFaBra gestudeerd. Haar Directie HaFaBra heeft ze cum laude afgerond. Ze blijft zichzelf ontwikkelen, zo heeft ze onlangs aan een meerdaagse masterclass van Ivan Meylemans mogen deelnemen!