Je bent nu hier: Home / Home / Terugblik op Open Monumentendag

Terugblik op Open Monumentendag

Voor het eerst onder leiding van Römanö Mediati hebben we met passie en plezier gespeeld in de Grote Kerk in Zwolle.

Bazuin Zwolle [ Benno Wonink Fotografie ] - 100922 193

Geconcentreerde blikken vanuit het orkest en een ontspannen glimlach van de dirigent voelt als een goed begin. Wat een plezier om samen te spelen. Dat dit zijn weerklank gaf in de Grote Kerk was merkbaar. Het was een genot om naar te luisteren volgens het publiek. 

Bazuin Zwolle [ Benno Wonink Fotografie ] - 100922 199

Tijdens de open monumenten dag hebben verschillende ensembles van De Bazuin hun klanken laten horen. Wat een sfeer brengt dat! Het is heel anders spelen dan in het orkest. Een ensemble heeft geen dirigent dus dat vereist voorbereiding en inspanning van onze muzikanten. Met enige trots zijn we dan ook blij dat we op deze manier onze veelzijdigheid konden laten horen! Het geeft een een kick als je met je sectie de eindstreep van het muziekstuk samen haalt en de strofes met overtuiging hebt kunnen spelen.  

Bazuin Zwolle [ Benno Wonink Fotografie ] - 100922 132

Het klarinet ensemble had de eer om in museum De Fundatie te spelen. Het smaakt naar meer en draagt bij aan onze ambitie om het harmonie orkest van Zwolle te worden!

Bazuin Zwolle IMG 0945 kopiëren

Hoogtepunt was de solo van Wendy Biljard. Terwijl zij soleerde liep ze vanaf het voorportaal van de kerk richting het orkest. De diepe lage klanken van de klarinet vulden de kerk. Er kwam  steeds meer vuur bij dat eindigde in een feestje met een daverend applaus van publiek en orkest!

Bazuin Zwolle [ Benno Wonink Fotografie ] - 100922 189


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijf in cijfers: