Je bent nu hier: Home / Dirigenten / Wendy Biljard

 Bazuin Zwolle Wendy rond

Wendy Biljard                                

“Op de bok voel ik ultieme vrijheid en ben ik in een andere wereld!”

Het mooiste aan dirigeren is mensen de ruimte geven voor hun eigen muzikaliteit binnen het kader van de partituur. En dat kader mag je als dirigent aangeven. Het overbrengen en overdragen van kennis, emotie en passie is voor mij het mooiste wat er bestaat. Het gaat om de spanning tussen de noten. Dat overbrengen is heerlijk om mee bezig te zijn.

"Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, ze zijn zo spontaan.”

Het is fijn om bij de Bazuin het opleidingsorkest te mogen dirigeren. Er is een eigen gebouw, het is een gezonde en bloeiende vereniging met een goede harmonie bezetting. Het is voor iedereen in het opleidingsorkest mogelijk om door te groeien naar het concertorkest.

Bazuin Zwolle PB140325-bewerkt

 De Bazuin is een vereniging met veel muzikale mogelijkheden, de mensen zijn open, er is een grote diversiteit aan leeftijdsgroepen. Hierdoor kan iedereen zich er thuis voelen. Het zijn warme en lieve mensen die ervoor willen gaan. Er is veel creativiteit en met elkaar zijn we continu op zoek naar verbetering. Het muzikale niveau groeit maar door en we hebben een goede dirigent die het maximale uit de muzikanten haalt.

 Zelf denk ik graag mee over het repertoire, de verschillende concerten en het jeugdbeleid. Er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven.

“Tijdens het dirigeren ontstaat er interactie met het publiek en dat geeft een kick.”

Wendy heeft Directie HaFaBra gestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle. Haar bijvak is klarinet. Ze heeft diverse masterclasses gevolgd, waaronder Entornos en Life Longlearning. Daarnaast heeft ze de opleiding Marketing Management gedaan.