Je bent nu hier: Home / Vereniging / algemene informatie

Samenwerken

Lid zijn van onze vereniging betekent je eigen steentje bijdragen. Bij de organisatie van een muziekvereniging komt heel wat kijken. Van kaartjes sturen naar de zieke leden tot de jaarlijkse schoonmaak van het muziekgebouw. Daarom zijn alle taken uitgeschreven en kun je je inschrijven voor een taak en/of commissie die bij je past. Denk hierbij aan het organiseren van een studieweekend, koffie-& bardienst draaien, helpen met de organisatie van een concert, kerstpakket voor de dirigent samenstellen etc.  

Naast een taak kun je ook deelnemen aan de brainstorm- of activiteitencommissie. De brainstormcommissie is ontstaan voor de leden die liever niet de handen uit de mouwen steken, maar wél graag meedenken. De activiteitencommissie zorgt voor de jaarlijkse acties. Acties spekken de kas en dat gaat niet vanzelf… Je kent het vast wel, acties waarbij je familie en kennissenkring benadert waardoor zij financieel bijdragen aan de vereniging. 'Oef', bij de één gaan de nekharen al overeind staan bij het woord ‘acties’ en de ander denkt ‘kom op, dat hoort erbij!’ De commissie organiseert jaarlijks drie acties: paaseitjes, anjercollecte en de wijnproeverij. Mocht je geen trek hebben aan geleur aan de deur of heb je privé een drukke planning? Dan mag je jouw bijdrage aan een actie ook afkopen.  

Het bestuur van de vereniging bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden. Elke maand hebben zij overleg waarbij ze de organisatie van de vereniging in grote lijnen wegzetten. Dat is een hele klus, waar we hen erg dankbaar voor zijn. Het afgelopen jaar waren communicatie en jeugd twee belangrijke pijlers. Hier is met veel enthousiasme aan gewerkt. Er is vormgegeven aan een opstaporkest en AMV lessen. Communicatie wordt op verschillende fronten beter ingezet. Mededelingen op de bok, informatie via de mail en de website. Klasse!

We vinden het niet belangrijk wat je doet, maar dat je íets doet. Hierbij is ieder gelijk en de een niet meer dan de ander. Want vereniging zijn doen we wat ons betreft vooral samen.

Bestuursleden en hun taken:
Erik Kuiper: voorzitter
Esther Hummel: secretaris

Gertjan van Dijk: algemeen
Sebastian Scholz: penningmeester
Berthold Groenink: gebouw
Lydia C. Bos: jeugd
Dennis Hultink: concerten/muziek