Je bent nu hier: Home / Orkesten / Algemene Muzikale Vorming

Algemene Muzikale Vorming (AMV)

 

Muzikaliteit van je kind stimuleren!

Dit kan met de cursus Algemene Muzikale Vorming. Tijdens deze muzieklessen wordt maat- en ritmegevoel en muzikaal gehoor ontwikkeld. We zingen samen, luisteren naar muziek, er wordt geïmproviseerd en blokfluit gespeeld. Ook het notenschrift komt aan bod. Het zijn afwisselende lessen die kinderen enthousiast maken!

AMV is voor kinderen tussen de zes en negen jaar oud die al wel weten dat ze een instrument willen leren bespelen, maar nog geen noten kunnen lezen of nog twijfelen over de keuze van een instrument. Tijdens de AMV lessen leren de kinderen noten lezen en instrumenten onderscheiden. Zo kan rustig ontdekt worden welk instrument het beste bij je past en leer je op een gezellige wijze al heel veel over alles wat bij muziek komt kijken. 

Alette van de Belt geeft met veel plezier AMV. Zij geeft inmiddels al drie jaar op verschillende locaties AMV-lessen aan kinderen. Ze vindt het leuk om op de creativiteit van kinderen in te spelen en ze spelende wijs muziek te leren.

Tijdens concerten van het concert- en opleidingsorkest krijgt de AMV groep de ruimte om zich te laten horen. Voor opa’s en oma’s, ouders, vriendjes en vriendinnetjes is het leuk om te komen luisteren en te horen wat ze kunnen spelen! Het zal u verbazen hoe snel kinderen het oppakken en lol hebben van samen muziek maken. 

Quote van Isabel:
Juf Alette doet hele leuke muziekspelletjes met letters van noten zoeken. Dan moet je jouw kleur letter van de noot zoeken, dat is echt mijn lievelingsspel!

Quote van Faya:
We spelen veel blokfluit en doen spelletjes. Als je klaar bent met blokfluiten dan ga ook nog een cupcake maken van muziek en die mag je dan opeten. Het is super leuk!

Praktische info:

Repetitie:          Woensdagavond van 16:30 – 17:30 uur

Locatie:             Jupiterstraat 8A, Zwolle

Instapniveau:   Geen

Aanmelden:     debazuinzwolle@gmail.com

Kosten:             20 euro per maand