Je bent nu hier: Home / Orkesten / concertorkest

“Ambitie & gezelligheid”

We zijn een orkest met ambitie, op woensdagavond zitten we op het puntje van de stoel en wordt er flink gerepeteerd. We verwachten inzet van onze muzikanten en proberen iedere woensdag zo compleet mogelijk te repeteren. Het mooie van ons orkest is dat ambitie en gezelligheid heel goed samengaan. Want er wordt veel gelachen, we zijn een warme club mensen bij elkaar en ook buiten de Bazuin ontmoeten mensen elkaar geregeld.

Met dit orkest komen we uit in de tweede divisie en we geven een paar keer per jaar een concert. Zo hebben we jaarlijks ons buitenconcert op landgoed Langenholte en streven we jaarlijks naar een concert waarbij we regionaal samenwerken. Dit kan een koor zijn, een project met slagwerkers of een samenwerking met basisschoolkinderen.

In het concertorkest beschik je over een muzikale basis en vinden we je bijdrage om hierin te blijven ontwikkelen van belang. Dit betekent thuis studeren en individuele uitdagingen aangaan. Dit hoeft zeker niet over de top, want ontspannen spelen staat altijd voorop. Jezelf uitdagen en genieten, hierin proberen we de balans te zoeken.

‘Onze trompetsectie zoekt nog versterking’

We zijn een harmonie met een goed gevulde houtsectie. Zo hebben we acht dwarsfluiten, twee piccolo’s, twee hobo’s, twee basklarinetten en twee fagotten. De klarinetsectie bestaat uit zo’n vijftien personen en we beschikken over een mooie saxofoonsectie met twee baritons, twee tenoren en vier alten. Onze kopersectie mag er ook wezen: zes hoorns, vier trombones, vier eufoniums, twee tuba’s en drie trompetten. Voor de balans kunnen wij in de trompetsectie nog wel versterking gebruiken. Kenmerkend is onze warme klank en het aantal vrouwen dat zeker de meerderheid telt in het orkest.

Bazuin Zwolle PB140507-bewerkt-2

“De muziek die we spelen is zeer gevarieerd”

De muziekstukken die we spelen variëren van “Puss in boots” van Franco Cesarini tot “de Schilderijententoonstelling” van Moessorgski. Bij het uitvoeren van koralen en klassieke werken komen we het beste tot ons recht. Voor techniek en variatie in ons spel, spelen we ook lichte werken. Het spelen vanuit gevoel en emotie staat hierbij op nummer 1. Wil je ons horen spelen, luister dan hier naar ons YouTube-kanaal.

 

Praktische info:

Repetitie:          Woensdagavond van 19.45 – 22.00 uur

Locatie:             Jupiterstraat 8A, Zwolle

Instapniveau:   B-diploma