Je bent nu hier: Home / Vereniging / Over ons

Over ons

Met passie muziek maken, wat heerlijk! Ontspanning is belangrijk, maar jezelf uitdagen en samen tot een hoger niveau komen ook. Passie overstijgt elke fout. Zoals onze dirigent Römanö zegt: het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten. Het enthousiasme van de dirigent en de gedeelde passie voor muziek zorgt voor een fijne samenwerking.

Bij De Bazuin leer je elkaar kennen. Naast de gewone repetities ondernemen we leuke dingen met elkaar. Een weekendje weg naar Schiermonnikoog (muziekfestival), de barbecue voor de zomervakantie, groepsrepetities en de solistendag in het clubgebouw.

Leren muziek maken is van alle leeftijden. Daarom hebben we een projectorkest waar iedereen die een instrument wil leren bespelen aan mee kan doen. In dit orkest zitten jonge kinderen die een instrument leren spelen en volwassenen die het lef hebben een instrument te gaan spelen of op te pakken. Ook spelen er geregeld mensen van het concertorkest mee om ervoor te zorgen dat alle stemmen vertegenwoordigd zijn. Mocht je het leuk vinden om af en toe met een concert mee te doen, dan is het projectorkest daarvoor geschikt.

De Bazuin heeft in de kern een warme ronde klank. Door werken te spelen als Fate of the Gods (Reineke) of October (Whitacre) komen we echt tot ons recht. Maar we vinden het ook leuk om totaal wat anders te spelen. Zo speelden we al eens de Schilderijententoonstelling van Mussorgsky, maar ook klezmer en filmmuziek. Zo is er voor ieder wat wils. Een voorproefje krijgen? Beluister hier een opname van God's Country (Rossano Galante) dat we speelden op ons Nieuwjaarsconcert 2023 in Odeon Zwolle. Meer muziek vind je op ons eigen YouTube-kanaal.

De Bazuin heeft ook verschillende ensembles. Zij dragen muzikaal bij tijdens festivals zoals de Zwolse Open Monumentendag of tijdens kerkdiensten. We zijn trots op onze stad Zwolle en laten ons er graag horen - bijvoorbeeld door een optreden op het stadsstrand.

Bazuin Zwolle Afbeelding1

Bazuin Zwolle Afbeelding2

Wil je verder kennis maken met De Bazuin, bekijk dan onze agenda of ga direct naar onze contactpagina!