Je bent nu hier: Home / Vereniging / Over ons

Over ons

Met passie muziek maken, wat heerlijk! Ontspanning is belangrijk, maar jezelf uitdagen en samen tot een hoger niveau komen ook. Dit jaar streven we ernaar om in de tweede divisie uit te komen. Onze dirigente weet ons daarbij flink uit te dagen ‘Bloazen bliksem!’ is zo’n kreet die je te horen krijgt als ze denkt dat jij en je sectie nog meer van jezelf kunnen laten horen. We zijn blij met de tact van onze dirigent. Met haar feedback bereikt zij een merkbaar verschil in klank en manier van spelen. Muziek maken vanuit je hart.

Bij de Bazuin leer je elkaar kennen. Naast de gewone repetities ondernemen we leuke dingen met elkaar. Een weekendje weg naar Schier (een muziekfestival op Schiermonnikoog), de barbecue voor de zomervakantie, groepsrepetities en de solisten dag in het clubgebouw.

Leren muziek maken is van alle leeftijden. Daarom hebben we een B orkest waar iedereen die een instrument wil leren bespelen aan mee kan doen. In dit orkest zitten jonge kinderen die een instrument leren spelen en volwassenen die het lef hebben een instrument te gaan spelen of op te pakken. Ook spelen er geregeld mensen van het harmonie orkest mee om ervoor te zorgen dat alle stemmen vertegenwoordig zijn. Om de verbinding tussen de beide orkesten te behouden, hebben we het afgelopen jaar meerdere muziekstukken samen uitgevoerd.

De Bazuin heeft in de kern een warme klank, ronde klank. Door werken te spelen als Eight Candle komen we echt tot ons recht. We vinden we het ook leuk om totaal wat anders te spelen. Klezmer, Nederlandse Medleys of bijvoorbeeld Wind in the Willows. Zo is er voor ieder wat wils.

We houden van een beetje gekkigheid en feestjes. Sinds 2018 is de Bazuin Light opgericht. Dit orkest speelt lichte muziek. Bijvoorbeeld met Koningsdag en tijdens de kerstdagen voor serious request in hartje Zwolle!

Wil je kennis maken met de Bazuin, kom dan gezellig langs!

Als je hier klikt kun je een opname horen van Fate of the Gods, dat we speelden op het concours in Zutphen, op 17 november 2018.