Agenda

29 maart '23 
Kindermuziekweek Projectorkest

22 april '23
Herdenkingsconcert
Concertorkest en Projectorkest
Academiehuis Zwolle

9 juni '23
Eindexamen concert
Concertorkest o.l.v. Alette van de Belt

Vacature

Speel je een instrument? Dan ben je hartelijk welkom. Kom eens luisteren op een repetitie! 

Neem contact op via:  
debazuinzwolle@gmail.com

Lid worden

lid worden

Zaal huren

zaal huren

Productieve dag bij De Bazuin


Zaterdag 18 maart was het bij het Bazuin-gebouw een productieve dag. 's Morgens is er binnen en buiten flink geklust. Hulde aan de schoonmakers, archivarissen en tuinmannen! [nee geen vrouwen😊]

Bazuin Zwolle Bazuingebouw 2

Ook onze jaarlijkse solistenmiddag was weer een feestje. Met een muziekquiz tussendoor waren er mooie optredens door jong en oud. We feliciteren Chris en Lukas (slagwerkers) met het winnen van de wisseltrofee!

Bazuin Zwolle Solistendag 2


Een muzikale blik op herdenken en vieren


Harmonieorkest De Bazuin geeft op zaterdag 22 april een bijzonder Bevrijdingsconcert in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Via een speciaal gemaakte film - de rode draad van de avond - wordt het publiek meegenomen in de angst van oorlog, de hoop op vrijheid en het vieren van deze vrijheid. 78 jaar na de Tweede Wereldoorlog, maar nog altijd actueel!

De Bazuin speelt op dit concert niet alleen: ook stadsdichter Bauke Vermaas, zangeres Toos Ligtenberg, zanggroep Double Four en violist Jeroen Bijlsma (De Vuurvogel) werken mee aan het [...]

lees verder →


Gezocht: muzikanten!


Op 22 april zal De Bazuin een groots herdenkings- en bevrijdingsconcert geven in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Jij kunt meedoen in ons projectorkest XL! Dit orkest speelt in een memorabele film die als rode draad door de avond loopt en zal ook live een première spelen deze avond.

Speel je minstens 3 jaar een instrument en wil je meedoen aan een uniek Zwols muziekproject? De eerste repetitie is 8 maart, dus meld je nu alvast aan via de aanmeldlink: https://forms.gle/JQaVBujU5Vj1xmps5

De repetitie begint om 18:30 tot 19:30u uur, Jupiterstraat 8a. Het project duurt tot en met 22 april! En is helemaal gratis!

Bazuin Zwolle foto Bazuin orkest


Nieuw bestuur


Afgelopen 15 februari was het verkiezingsavond op onze ALV: vijf bestuursleden werden nieuw of opnieuw gekozen.
Oud-voorzitter Erik gaf de hamer door aan Dennis.

Bazuin Zwolle IMG-20230215-WA0019
De afzwaaiende bestuursleden ontvingen een terecht applaus voor hun inzet.
We wensen ons nieuwe bestuur veel succes!

Bazuin Zwolle 20230215 210810


Nieuwjaarsconcert


Bazuin Zwolle IMG-20230116-WA0002

Na een paar jaar zonder nieuwjaarsconcert kon De Bazuin op 15 januari deze traditie voortzetten! In Schouwburg Odeon mochten we voor een uitverkochte zaal optreden. Het was een programma waar alles in zat: nieuwjaarsklassiekers, solo's en verrassingen.

Zo konden we voor de pauze het Bazuin-geluid laten horen met stukken zoals God's country (Rossano Galante) en Perthshire Majesty (Samuel R. Hazo). Maar het hoogtepunt was wel The Rose met fagottalent Fayah als uitblinkende solist.
Bazuin Zwolle IMG-20230117-WA0002
Na even geproost te hebben op het nieuwe jaar ging de show onverminderd door. Natuurlijk met [...]

lees verder →


Kerstoptreden


Bazuin Zwolle WhatsApp Image 2022-12-15 at 20 32 41 2

Afgelopen woensdag was het zover: het kerstoptreden van het projectorkest! Door de sfeervolle kerstaankleding kwam het publiek al snel in de stemming. We hebben genoten van het optreden van ons projectorkest. In het publiek is van alles gespot. Familie, muziekdocenten en ook Silva Soepboer kwam een kijkje nemen. Wat ontzettend leuk. Het optreden werd geleid door Wendy Biljard. Het was mooi om te zien hoe enthousiast zij voor het orkest staat en jongeren een veilig podium biedt om zich te laten horen! De leerlingen die een paar jaar geleden zijn gestart met de algemene muzikale vorming, [...]

lees verder →


'Swingende Kerst' met De Bazuin


Op woensdag 14 december en zaterdag 17 december zal het projectorkest van De Bazuin kerstklassiekers spelen op verschillende locaties in Zwolle. Onder leiding van Wendy Biljard en Alette van de Belt verzorgen we een swingende opmaat naar de kerstdagen.

Het projectorkest is een combinatie van leden van het opleidings- en het concertorkest. Dirigent Wendy: “In het projectorkest mag iedereen meespelen. Ons doel is om samen muziek te maken met veel plezier!”

Bazuin Zwolle Bazuin Zwolle Vajen

Fayah (11) speelt al een aantal jaren mee in het projectorkest. "Ik vind het leuk om met elkaar [...]

lees verder →


Welkom bij De Bazuin Zwolle!


Wat leuk dat je onze site bezoekt. Wij zijn een gezellige muziekvereniging met bevlogen muzikanten. We hebben een fantastische dirigente die met veel humor en flair onze repetities leidt. 

Iedere woensdagavond repeteren we fanatiek en met veel plezier in ons eigen gebouw. We hebben een bar waar we na afloop van de repetities genieten van de derde helft. 

Wil jij onze sfeer komen proeven en eens gezellig meespelen? Je bent van harte welkom.

debazuinzwolle@gmail.com 

 


Agenda

29 maart '23 
Kindermuziekweek Projectorkest

22 april '23
Herdenkingsconcert
Concertorkest en Projectorkest
Academiehuis Zwolle

9 juni '23
Eindexamen concert
Concertorkest o.l.v. Alette van de Belt

Vacature

Speel je een instrument? Dan ben je hartelijk welkom. Kom eens luisteren op een repetitie! 

Neem contact op via:  
debazuinzwolle@gmail.com

Lid worden

lid worden

Zaal huren

zaal huren